Bun venit! Sunt Andrei Sidorca

   Pe scurt, despre mine:

 

  • Inițiatorul proiectelor de tipul educației în vânzări pentru Antrenori Personali în România.
  • Autorul cărții “Secretele Vânzării în Antrenamente Personale”.
  • Creatorul programului “Academia de Vânzări pentru Antrenori Personali”.
  • Organizatorul primei “Convenții pentru Antrenori Personali din România”.
  • Consultant vânzari fitness pentru cele mai exclusiviste cluburi din România.
  • Elite Personal Trainer la World Class Radisson.

 

Probabil te întrebi care este povestea mea? 

Când am început prima dată să lucrez ca antrenor personal am făcut-o foarte încrezător pentru că știam că dețin competențele necesare să ajut persoanele pe care le găsesc în sală. Învațasem să devin antrenor și am obținut certificarea pe fitness și nutriție în Statele Unite, la ISSA, făcusem sport înainte și am susținut un întreg examen teoretic și practic. Știam că pot ajuta alți oameni și simțeam că sunt pregătit să o fac.

Ajuns în sală însă totul a căpătat o mare întorsătură, totul era diferit de felul în care mă așteptam eu.

Deși îi vedeam pe potențialii clienți cum execută greșit, cum se pot lovi, cum n-au un plan de antrenament totuși nu înțelegeam, deși aveam încercări repetate, cum de nu reușesc să îi fac să lucreze cu mine.

Eram un antrenor bine pregătit dar eram refuzat constant, nu reușeam să-i conving pe ceilalți să plătească pentru serviciile mele și cu atât mai mult vedeam antrenori mult mai slabi decât mine care aveau mai mulți clienți și astfel am devenit total confuz și eram într-o mare incertitudine. 

Credeam foarte mult în educație și am început să învăț, am zis că asta e soluția. Am mers la seminarii de vânzări, am început să citesc tot felul de cărți despre vânzări, să întreb alți colegi cum să vând și eu. Am început să aplic ceea ce învățam dar… totul mergea din rău în mai rău. Nu doar că nu reușeam să vând dar acum eram luat și în râs de potențialii clienți.

Eram atât de slab în a vinde încât am ratat vânzări “gata făcute” și era sa fiu dat și afară! Potențiali clienți îmi spuneau că doresc să lucreze cu mine iar după ce discutam cu ei își pierdeau brusc interesul iar eu nu mai înțelegeam nimic. Începusem să cred că n-o să pot vinde nimănui niciodată… iar ideea asta mă înspăimânta… pentru că  îmi plăcea ceea ce făceam.

Într-o zi totuși în timp ce stăteam confuz în sală și nu reușeam să vând (nimic nou), am avut o realizare care a schimbat tot jocul legat de situația mea din vânzări. Am descoperit că atunci când descrii problema potențialului client mai bine decat o face el, aceasta va crede ca ai souția pentru acea problemă și, cel mai probabil, va cumpăra ședințe cu tine…

Timp de mai multe săptămâni am devenit foarte activ cu această metodă și prin aceasta, abordând potențialii clienți mai des, am descoperit multe altele extrem de puternice, creând un proces și devenind o mașinărie de vânzări. Am creat metode de a vinde unei persoane doar pentru simplu fapt că îmi dădea o privire în sală!

Asta m-a făcut să devin serios și am dominat vânzările. La câteva săptămâni de când am dezvoltat aceste metode de a vinde personal training aveam mai mulți clienți decât îmi imaginam vreodată. 

De la 4-5 clienți, am ajuns la peste 25 și astfel am ajuns printre primii antrenori personali într-o companie cu peste 350 de antrenori.

Totul era grozav doar că a apărut o altă dificultate. Stateam prea mult timp în sală, uneori și 15 ore pe zi și mă simțeam slăbit și epuizat. Am început să dezvolt metode performante de grupare a clienților și am reușit să-mi îmbunătățesc timpul de stat în sala la 10 ore, urmând ca la scurt timp să petrec 5 ore pe zi în sală cu același număr de clienți.

Am înțeles după mult timp de frustrare și stres cum funcționează vânzările în personal training, cum funcționează oamenii cărora le vindem aceste servicii iar astazi merg pe sistemul pe care l-am dezvoltat și petrec doar 5 ore pe zi în sală, având un număr de clienți mai mare decât aveam atunci când petreceam 15 ore pe zi!

Având rezultate grozave în vânzări alți antrenori personali au început să fie curioși de ceea ce fac și au început și aceștia să folosească metodele mele și să aibă rezultate asemănătoare.

Devenisem o vedetă în vânzările de personal training și acum nu doar că apelau la ajutorul meu antrenorii personali din toată țara dar și cele mai exclusiviste centre de fitness au început să își dorască serviciile mele de consultanță pe vânzări pentru departamentul lor de personal training.

Pentru a reuși să ajut cât mai mulți antrenori personali să-și dubleze numărul de clienți am scris prima și singura carte de vânzare a ședințelor de personal training din Europa. Am selectat cele mai performante metode pe care eu dar și alți antrenori personali pe care i-am instruit le folosesc în vânzările de personal training și le-am pus în această carte care îți arată pas cu pas cum poți avea aceleași rezultate dacă aplici ceea ce înveți.

Cartea se numește "Secretele Vânzării în Antrenamente Personale" și poate fi găsită aici.

De asemenea, tot din dorința de a ajunge la cât mai mulți antrenori personali, am creat și un întreg curs, cu ore întregi de lecții video online care se numește "Academia de Vânzări pentru Antrenori Personali" pe care îl poți accesa aici.

În prezent organizez prima "Convenție pentru Antrenori Personali din România". Un eveniment unic în țară de unde tu, ca antrenor personal sau profesionist în fitness poți să te dezvolți și să iei informații de la cei mai mari experți din țară din industria de fitness. Încă te poți înscrie la eveniment aici.

Lucrez, de asemenea, în continuare atât ca antrenor personal, mergând pe același sistem și având aceleași rezultate în mod constant, dar ofer și consultanță atât antrenorilor personali cât și cluburilor de fitness din România care își doresc să crească vânzările prin intermediul departamentului de personal training. Putem discuta pe acest subiect aici.